1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 champinjoner
3 dl fiskbuljong
4 limeblad
saft från 1/4 lime + zesten
3 potatisar
1 broccoli
1,5 tsk grön chilipasta
1-2 tsk socker
1 msk fisksås
300-400g vit fisk
1 burk kokosmjölk, light
1/2 omogen färsk mango skuren i bitar
5 coctailtomater i halvor
Färsk koriander, valfritt
1. Finhacka och fräs löken tills den mjuknat.
2. Häll på fiskbuljong och låt alltsammans puttra med limeblad, zest-och limesaft.
3. Dela champinjonerna i fyra delar och hacka potatisen i lagom stora kuber.
4. Tillsätt kokosmjölk, chilipasta, fisksås, socker och svamp. Låt puttra i ca 3 minuter.
5. Lägg i potatisen och låt koka till den är al dente.
6. Dela broccolin i lagom stora buketter och lägg i grytan.
7. Skär fisken i lagom stora portionskuber och lägg försiktigt ner i grytan. Låt sjuda i 3-4 minuter.
8. Dra av grytan från spisen och lägg ner bitar av mango samt tomathalvorna.
9. Smaka av med salt och garnera eventuellt med koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar