4 pers eller ca 6 pannkakor
för pannkakorna:
400 g tinad bladspenat
3 dl kokta kikärtor
2 charlottenlökar
2 tsk kumminfrö
1 tsk färnkålsfrö
2 tsk mald koriander
2 msk hackad färsk mynta
1 tsk bakpulver
100 g kikärtsmjöl
50 g durum vetemjöl
2 tsk salt
100 ml vatten
olivolja att steka i
för humus:
4 dl kokta kikärtor
4 msk olivolja
2 msk tahini
1 tsk mald kummin
pressad citron efter smak
gör humusen:
1.Mixa alla ingredienserna förutom citronen till en slät smet.
2. Smaka av med citronsaften och eventuellt lite chili pulver.
3. Om du vill ha en tunnare konsistens på din humus så brukar jag blanda ut med lite vatten, brukar räcka med någon matsked.
för att göra pannkakorna:
1. Mixa alla ingredienser, utom olivoljan, till en lagom tjock smet.
2. Värm olivoljan i en teflonpanna och stek ett par pannkakor i taget tills de har en gyllene färg på båda sidor.
Det finns ju nitrat i spenat och rödbeta som höjer den aeroba prestationsförmågan. Nu ska testa ditt recept på ett ungefär, måste gör något med kikärtorna.
SvaraRaderaRiktig god pannkaka! Jag öste på lite väl mycket tahini i humusen.
SvaraRadera