"Var inte gammeldags, var modern. Skit i kött" -Klara Zimmergren
2 dl belugalinser, kokta enligt anvisning på förpackningen (+ 1 tsk torkad timjan)
ca 150 g körsbärstomater, halverade
3 salladslökar, hackade
1 krm chiliflakes
salt
olivolja
70 g machesallad
8 små fäskpotatisar
1 kvist rosmarin
1 tsk pressad citronsaft
olivolja
flingsalt
1. Blanda olivolja med pressad citron och häll över de tvätta potatisarna. Hacka rosmarinen och strö över. Grilla i ugnen på hög värme tills de fått fin färg. Tar ca 30-40 min.
2. Koka linserna enliget anvisningen på förpackningen. Addera torkad timjan och salt. (20 min)
3. När det är ca 5 min kvar av koktiden för linserna så fräser du den hackade salladslöken tillsammans med chiliflakes i olivolja.
4. Addera de delade tomaterna och de färdiga linserna. Fräs i ytterligare ett par minuter.
5. Häll olivolja och lite pressad citron över salladen och lägg upp på tallrikar. Toppa med lins-och tomat blandningen. Servera med potatis och flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar