4 pers (12 små eller 8 större)
400g torskfile
1 ägg
1 msk harissa (kryddblandning)
1tsk salt
2 dl ströbröd
1 dl skalat sesamfrö
Olja till stekning
Myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
2 msk fryst mynta eller 1 kruka färsk och finhackad
1/2-1 tsk flytande honung
En nypa salt
Nyvalen svartpeppar
1. Fiskkakor. Lägg fisk, ägg och kryddor i en matberedare och kör till en slät färs.
2. Ris. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
3. Myntayoghurt. Blanda yoghurt med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
4.Fiskkakor. Blanda sesamfrö och ströbröd på en stor tallrik. Forma färsen till runda biffar och vänd i blandningen. Tryck till lätt på var sida så att paneringen fastnar.
Stek i olja, ca 3-4 min på var sida.
3. Servera med myntayoghurt, och hericot verts
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar