26 mars, 2014

Sötpotatisklyftor med lime-och citrongräsdip

Mina allra bästa recept kommer oftast från idéer jag får från vänner, ibland så långväga som från en vän till en vän till en vän. Det här receptet på underbara sötpotatisklyftor finns i kokboken Plenty och är skapat av en vän till Yotam Ottolenghi. 

4 pers

3 medelstora sötpotatisar (jag mixade vit och lila)
4 msk olivolja
1 1/2 tsk malen koriander
3/4 tsk havssalt
1 färsk röd chili, finhackad
2 msk färska korianderblad, finhackade

Dippsås
1/2 citrongrässtjälk
2 dl créme fraiche
2 limefrukter, zest och saft
50 g färsk ingefära, skalad och finriven
1/2 tsk salt

1. Sätt ugnen på 200g
2. Skölj potatisarna och dela dem på längden. Skär sedan varje halva i fyra klyftor
3. Lägg klyftorna i en ugnsfast form på bakplåtspapper. Pensla varje klyfta med olivolja och strö över koriander osh salt. Rosta i ugnen i ca 25 min tills potatisen blir mjäll och gyllenbrun. Ta ut ur ugenen och låt svalna svalna en aning.
4. Dippsås. När potatisen går klart i ugnen gör du dippen. Finhacka citrongräset eller mal i en kryddkvarn. Blanda med övriga ingredienser och ställ åt sidan.
5. Lägg upp potatisen på ett stort serveringsfat och strö över den finhackade chilin och koriandern. Servera med dippsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen