4-6 personer
Jag tycker dock att receptet som ursprungligen är för 4 personer gott och väl räcker till 6.
Vi drack ett fantastiskt dessertvin till; Nederburg, Noble late harvest -08, South Africa.
till pannacottan:
4 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång (ersätt inte med vaniljsocker!)
1/2 dl socker
2 blad gelatin
till rabarberkompotten:
300 g rabarber
1 msk vatten
3/4 dl socker
1/2 blad gelatin
1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Under tiden gräddblandningen kokar upp blötlägger du gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
När grädden fått ett uppkok tar du av kastrullen från plattan, fiskar upp vaniljstången och vispar ned gelatinet i den heta men inte kokande grädden. Vaniljstången spar du i en burk med socker så får man riktigt vaniljsocker till framtida bakning.
Fördela blandningen i 6 små glas och låt svalna/stelna i kylen.
2.Skala rabarbern och skär i centimetertjocka skivor. Blötlägg gelatinbladet. Koka upp rabarbern tillsammans med socker och vatten. Låt sjuda tills rabarbern mjuknat, 3-5 minuter beroende på hur kraftiga stjälkarna är. Rör ner gelatinbladet. Låt kompotten svalna något.
3. Häll ett lager kompott över den något stelnade pannacottan. Ställ in i kylen för att stelna. Tar ca 4 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar