Supergod sommarpaj med färskpotatis, salladslök och cheddar. Påminner faktiskt lite om en spansk tortilla. Servera på sillbordet, till salladen eller som snack till en kall öl.
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
fyllning
400 g färskpotatis, skuren i ca 1x1 cm stora bitar
1 knippe salladslök, hackad
200 g riven cheddarost
5 ägg
1 dl mjölk
2 dl créme fraiche
1/2 tsk salt
1. Blanda vete-och grahamsmjöl. Skär smöret i kuber och blanda med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en normalstor pajform, ca 24 cm diameter. Sätt ugnen på 200 g och förgrädda pajskalet i 10 min.
3. Lägg den skrubbade och skurna potatisen i pajskalet tillsammans med hackad salladslök och riven cheddar.
4. Blanda ägg, mjölk, créme fraiche och salt, häll över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min, eller tills fyllningen har stelnat.
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten
fyllning
400 g färskpotatis, skuren i ca 1x1 cm stora bitar
1 knippe salladslök, hackad
200 g riven cheddarost
5 ägg
1 dl mjölk
2 dl créme fraiche
1/2 tsk salt
1. Blanda vete-och grahamsmjöl. Skär smöret i kuber och blanda med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en normalstor pajform, ca 24 cm diameter. Sätt ugnen på 200 g och förgrädda pajskalet i 10 min.
3. Lägg den skrubbade och skurna potatisen i pajskalet tillsammans med hackad salladslök och riven cheddar.
4. Blanda ägg, mjölk, créme fraiche och salt, häll över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min, eller tills fyllningen har stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar