16 juli, 2013

Färskpotatispaj med salladslök och cheddar

Supergod sommarpaj med färskpotatis, salladslök och cheddar. Påminner faktiskt lite om en spansk tortilla. Servera på sillbordet, till salladen eller som snack till en kall öl.

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten

fyllning
400 g färskpotatis, skuren i ca 1x1 cm stora bitar
1 knippe salladslök, hackad
200 g riven cheddarost
5 ägg
1 dl mjölk
2 dl créme fraiche
1/2 tsk salt

1. Blanda vete-och grahamsmjöl. Skär smöret i kuber och blanda med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en normalstor pajform, ca 24 cm diameter. Sätt ugnen på 200 g och förgrädda pajskalet i 10 min.
3. Lägg den skrubbade och skurna potatisen i pajskalet tillsammans med hackad salladslök och riven cheddar.
4. Blanda ägg, mjölk, créme fraiche och salt, häll över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 min, eller tills fyllningen har stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen