Inregnade i stugan utan ägg men med stort sötsug och "Sju sortes kakor" i bokhyllan blev det en variant av klassikern "Hallongrotta". Galet gott med färska hallon, som en hallonpaj i munsbitsstorlek!
ca 20 st
100 g smör
2 dl vetemjöl + lite till utbakningen
1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 2 msk hallonsylt
ca 20 hallon ( ett till var kaka)
1. Blanda alla ingredienser till kakan och baka ihop till en jämn deg
2. Baka ut till en korv, tjocklek som en 5krona. Lägg i kylskåpet i 30 min
3. Sätt ugnen på 175g. Dela degen i lika stora delar och rulla runda kulor. Lägg på en smord plåt.
4. Tryck ur en rund grop i var kaka. Klicka i en liten klick sylt och placera ett hallon på toppen. Grädda i ugnen i 15 min.
ca 20 st
100 g smör
2 dl vetemjöl + lite till utbakningen
1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
ca 2 msk hallonsylt
ca 20 hallon ( ett till var kaka)
1. Blanda alla ingredienser till kakan och baka ihop till en jämn deg
2. Baka ut till en korv, tjocklek som en 5krona. Lägg i kylskåpet i 30 min
3. Sätt ugnen på 175g. Dela degen i lika stora delar och rulla runda kulor. Lägg på en smord plåt.
4. Tryck ur en rund grop i var kaka. Klicka i en liten klick sylt och placera ett hallon på toppen. Grädda i ugnen i 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar