Helt överväldigad av grönskan i min lilla örtagård slängde jag ihop en färskpotatissallad som i sin enkelhet blev riktigt god. Laga med kärlek så blir det dubbelt så gott :)
500 g färskpotatis
1/2 grönsaksbuljong
2 msk pumpakärnor
lite gräslök
lite mynta
lite basilika
flingsalt
olivolja
saften från en klyfta pressad citron
1. Skrubba och dela potatisen i två. Koka med buljongen tills lagom mjuka.
2. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna.
3. Hacka örterna. Vispa olivoljan med citronsaften.
4. Blanda allt och häll över citronoljan. Smaka av med flingsalt.
500 g färskpotatis
1/2 grönsaksbuljong
2 msk pumpakärnor
lite gräslök
lite mynta
lite basilika
flingsalt
olivolja
saften från en klyfta pressad citron
1. Skrubba och dela potatisen i två. Koka med buljongen tills lagom mjuka.
2. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna.
3. Hacka örterna. Vispa olivoljan med citronsaften.
4. Blanda allt och häll över citronoljan. Smaka av med flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar