07 november, 2013

Raggmunk med rårörda lingon

Som vegetarian är man oftast exkluderad från den svenska husmanskosten, men Raggmunk utan fläsk funkar utmärkt. Tyvärr har namnet inget med raggande munkar att göra utan "ragg" betyder frasig och "munk" syftar till munkpannan men steker i (idag teflonpanna ;)

4 pers

800 g (8–10 st) fast potatis
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl standardmjölk
1 st ägg 
smör till stekning 

Rårörda lingon till servering

1. Skala potatisen
2. Vispa ihop mjöl, salt och ca 1,5 dl av mjölken till en jämn smet. Vispa ner ägget och resten av mjölken.
3. Riv potatisen direkt ner i smeten. Om du har en matberedare så riv i den!
4. Smält lite smör i en stekpanna och klicka ut ca 1/2 dl smet per raggmunk. Platta ut med stekspade och stek ett par minuter på var sida så de blir gyllenbruna. 
5. Servera nygräddade med rårörda lingon och gärna en soppa vid sidan av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen