Snabb, god och (relativt) nyttig "cheesecake". Botten görs på några krossade digestivekex och färskosten byter jag ut mot turkisk yoghurt. Supergod vardagsdessert!
4 pers
7 digestivekex
50 g smör
4 tsk lemoncurd
zesten av 1/2 citron
16-20 hallon
8 tsk turkisk yoghurt
1. Smält smöret i en kastrull. Lägg samtidigt digestivekexen i en ren påse och krossa snabbt till lagom smulig konsistens. Häll ner i smöret.
2. Tvätta citronen och riv ner det yttersta av skalet (zesten) i kexblandningen. Fördela i fyra glas. Tryck till något så du får en jämn yta.
3. Klicka i en rågad tesked lemoncurd i varje glas.
4. Fortsätt med 4-5 hallon i varje portion.
5. Toppa sist med två rågade teskedar turkisk yoghurt i vart glas. Avsluta med lite riven mörk choklad.
4 pers
7 digestivekex
50 g smör
4 tsk lemoncurd
zesten av 1/2 citron
16-20 hallon
8 tsk turkisk yoghurt
1. Smält smöret i en kastrull. Lägg samtidigt digestivekexen i en ren påse och krossa snabbt till lagom smulig konsistens. Häll ner i smöret.
2. Tvätta citronen och riv ner det yttersta av skalet (zesten) i kexblandningen. Fördela i fyra glas. Tryck till något så du får en jämn yta.
3. Klicka i en rågad tesked lemoncurd i varje glas.
4. Fortsätt med 4-5 hallon i varje portion.
5. Toppa sist med två rågade teskedar turkisk yoghurt i vart glas. Avsluta med lite riven mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar