24 juni, 2014

Rabarber-och hallonpaj med knäckigt täcke

Rabarberpaj är ju alltid gott, men lite extra gott blir det när man har lyxen att laga på egenodlad.
Super med hallon till. Än så länge lagar jag med frysta, men snart blir det färskplockade! Det knäckiga täcket är otroligt gott, blir pajernas paj! Socker på rabarbern behövs inte eftersom mängden i pajdegen räcker. 

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1,5 dl socker
125 g smör

Fyllning:
5-6 rabarberstänger
2 dl hallon

Till servering:
Vaniljvisp
Jordgubbar

1. Sätt ugnen på 200 g.
2. Skala och skiva rabarbern i centimeter tjocka slantar.
3. Smöra en pajform på ca 25 cm diameter, lägg i den skivade rabarbern och sikta över potatismjölet. Lägg på hallonen. Om du inte använder färska hallon så se till att dom är tinade och den extra saften avrunnen.
4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner sockret och det rumsvarma smöret skuret i tärningar. Arbeta ihop till en pajdeg.
5. Platta ut degen med händerna och täck bär och rabarber. Degen är ganska kladdig och går i bitar men den jäser ihop i ugnen.
6. Servera med vaniljvisp och eventuellt färska jordgubbar

Recept på pajdeg kommer från bloggen "Söta Saker"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen