19 augusti, 2010

Thai inspirerad fiskgryta


Eftersom jag aldrig varit i Thailand har jag ingen aning om hur en fiskgryta där skulle smaka, men detta är min gissning, och som fiskgryta funkar den fint vare sig den är thailändsk eller ej! Lagom stark men med mycket smak. Tänk på att mangon ska vara riktigt grön och hård, då ackompanjerar den fint med sin syrliga sötma! 

4 pers

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

6 champinjoner

3 dl fiskbuljong

4 limeblad

saft från 1/4 lime + zesten

3 potatisar

1 broccoli

1,5 tsk grön chilipasta

1-2 tsk socker

1 msk fisksås

300-400g vit fisk

1 burk kokosmjölk, light

1/2 omogen färsk mango skuren i bitar

5 coctailtomater i halvor

Färsk koriander, valfritt


1. Finhacka och fräs löken tills den mjuknat.

2. Häll på fiskbuljong och låt alltsammans puttra med limeblad, zest-och limesaft.

3. Dela champinjonerna i fyra delar och hacka potatisen i lagom stora kuber.

4. Tillsätt kokosmjölk, chilipasta, fisksås, socker och svamp. Låt puttra i ca 3 minuter.

5. Lägg i potatisen och låt koka till den är al dente.

6. Dela broccolin i lagom stora buketter och lägg i grytan.

7. Skär fisken i lagom stora portionskuber och lägg försiktigt ner i grytan. Låt sjuda i 3-4 minuter.

8. Dra av grytan från spisen och lägg ner bitar av mango samt tomathalvorna.

9. Smaka av med salt och garnera eventuellt med koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen