24 augusti, 2010

Mexikanska paprikor


Under en förtrollande helg tillägnad Mexiko, maten, tequilan och den glada musiken hamnade dessa fantastiska paprikor på bordet. Receptet är inspirerat av Lotta Lundgrens mexikanska paprikor, men ändrat en del efter egen smak. 

4 pers

4 mellanstora röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
smör
1,5 dl svart ris
2 dl djupfrysta majskorn
2 jalapeno
2 dl riven permasan

till såsen:
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
1 msk flytande honung
Saften från 1/2 citron

1. Koka riset tillsammans med buljongtärningen och 3 dl vatten
2. Sätt på ugnen på 225 ° och skär ut ett lock på varje paprika och kärna ur.
3. Hacka lök och vitlök fint och fräs i smör (och några droppar olivolja) på medelvärme under ett par minuter.
4. När riset är kokt rör du ner den hackade löken, majsen och hackad jalapeno. Rör sist ner osten, men spar en halv deciliter till garnering.
5. Fyll paprikorna, toppa med återstående ost. Grädda i ugnssäker form i ca 40 minuter eller tills paprikorna fått svarta blåsor. 
6. Gör såsen när paprikorna varit i ugnen halva tiden. Hacka vitlöken fint och fräs i lite olivolja.
7. Tillsätt tomaterna och honungen. Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
8. Tvätta citronen och riv ner den yttersta gula zesten och pressa i saften efter smak. Servera tillsammans med paprikorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen