14 mars, 2012

Pestofrikadeller i tomatsås

Enkel mat =bra mat...ibland. I det här fallet är det sannt. Lotta Lundgren ger oss god mat och tid för varandra. Tack!

4 pers

100 g grön pesto
1/2 dl ströbröd
400 g mager lammfärs
2 vitlöksklyftor
2 tetror passerade tomater
1 dl vatten
2 citroner
2 msk honung
75 g pinjenötter

1. Rör ihop pesto med ströbröd och lammfärs. Salta och peppre, trilla till bollar.
2. Hacka vitök fint och fräs i lite olivolja. Häll på vatten och tomater.
3. Tvätta båda citronerna och riv av zesten (det yttersta av skalet). Pressa saften ur den ena. Tillsätt saft och zest till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
4. Släpp ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, se till att alla täcks av sås. Sjud i ca 4 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna.
5. Servera frikadellerna med nykokt spagetti.

Receptmakare, Lotta Lundgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen