10 juni, 2009

Snabb räka för 3



Det blev så att tre vänner träffades lite då och då och lagade kvällsmaten ihop efter jobbet.
I roterande schema turades de om att laga förrätt, varmrätt och så efterrätt.
Det fick bli som det blev och det flamberandes, skållades, och bryntes hejvillt.
Det blev till och med tomtebloss.
Kanske blev det så himla gott för att man stressat hela dagen och inte orkade stressa över maten. Kanske för att benämningen kvällsmat tog udden av alla pretentioner.
Man hängde och drack vin medan maten lagades.
Det blev ”Eating and talking while cooking”.
Det fick liksom bli fel och kanske just därför blev det så rätt och "Eating while cooking" kvällsmaten är numera den nya festen.

Snabb räka för 3.
3 Färska tigerräkor.
Färska sockerärtor
Mini Ananas (för de är extra söta)
Ingefära
Persilja
Smör/Olja
3 Chili (Här användes sorten Haberno eller Caribbean Chilli, de är runda, rätt stora och starka.)

Hacka ingefäran fint.
Dela ananasen i bitar.
Hetta upp matfettet. Lägg i ingefäran.
Släng i räkorna. Och nu går det snabbt, så fort räkan blir röd så är den klar max ca 2 min.
Strö persilja över räkorna.
Släng ner ananasen, de hela chillisarna och sockerärtorna, fräs hastigt i ca 1 min.
Klar för servering
/ Provsmakaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen