15 november, 2009

Viva Mexico!




För ett tag sen fick jag en fotobok av en vän med fantastiska bilder av den mexicanska fotografen Mariana Yampolsky. Inspirerade och sugna på tacos ställde vi till med tacoknytis. Mitt bidrag var enkelt, världens godaste röra- Guacamolen och en kidneybönsröra med lime.

Guacamole

3 mogna avokado
1 tomat
1/2 liten lök
1 1/2 msk färsk hackad koriander
2 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 urkärnad och hackad liten chilifrukt
peppar

1. Dela avokadon i halvor och skär halvorna i skivor medan köttet fortfarande är kvar i skalet.
    Skopa ur skivorna och hacka fint.
2. Lägg hacket i en skål och mixa lätt eller mosa med en gaffel. Poängen är att det ska finnas hela bitar kvar     i röran.
3. Hacka tomat, lök och chili fint
4. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med peppar och citron
5. Ett bra husmorsknep är att låta kärnorna från avokadon ligga kvar i röran, det tar då längre tid innan den       mörknar.


Kidneyböns röra

1 burk avrunna och sköljda kidneybönor
1 lime
2 msk färsk hackad koriander
salt och peppar

1. Skölj bönorna ordentligt och låt rinna av. Mixa till en slät röra.
2. Pressa i lime och vänd ner koriandern.
3. Smaka av med salt och lite svartpeppar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen