19 januari, 2010

Guacamole

Efter att ha testat mig igenom otaliga mängder Guacamole tror jag att jag har kommit fram till det som bör leda till en fulländad gucca. Tricket ligger i att använda en mild lök som marineras i limesaft. Och koriandern, den är superviktig!


3 mogna avokado

1 tomat

1/2 silver lök

3 msk färsk hackad koriander

1 msk pressad lime

1/2 tsk salt

1/2 urkärnad och hackad liten chilifrukt

peppar


1. Finhacka  löken och lägg den att marinera i lime saften. Låt det hela dra i ca 15 minuter, eller medans du gör klart det andra.

2. Dela avokadon i halvor och skär halvorna i skivor medan köttet fortfarande är kvar i skalet.    Skopa ur skivorna och mosa lagom med en gaffel.

3. Hacka tomat och chili fint.

4. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med peppar och salt.

5. Ett bra husmorsknep är att låta kärnorna från avokadon ligga kvar i röran, det tar då längre tid innan den mörknar

6. Härligt kitchigt blir det om du skär/ringlar skalet av en tomat och rullar ihop det till en ros. Annars funkar det ju alltid med natchos och lite riven ost som på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen