19 januari, 2010

Sopa de Frijoles




Den här soppan åt jag på La Lomita på Isla Mujeres. Ett hål i väggen som serverade enkel mexikansk mat som Tacos, Pollo de Mole och Ceviche. Dom skulle förmodligen inte kamma hem så värst många priser för inredningen, men maten var fantastisk.

4 personer

För soppan
1 burk svarta bönor, använd även juicen 
1 dl ris
3 msk olivolja
2 gröna chilifrukter
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
7 dl kycklingbuljong
1 tsk kumminfrön
salt och peppar
1 avocado till servering
cream fraish till servering

För salsan
3 tomater
2 vårlökar
hackad färsk koriander
Juice från 1 lime

1. Skölj och koka riset separat.
2. Hacka löken och vitlöken fint och stek i oljan. Häll på kumminfrön, chili hack och tomatpuré, stek igen under ca 1 minut.
3. Addera bönor och buljong och koka i ca 10 min.
4. Medans soppan kokar, dela tomaterna och ta ut kärnhuset. Hacka dem och fint löken fint.
Blanda med limejuicen och koriandern. Smaka av med salt och peppar.
5. Dela det kokta riset lika i skålar. Häll på soppan. Garnera med skivor av avocado, salsa och cream fraish. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen