15 maj, 2012

Sopranos och tomatsås

Jag vill att mitt kök ska vara som det i The Sopranos, fullt av folk och med en stor gryta puttranade tomatsås på spisen. Servera med Mezze Maniche och riven parmesan.

4 pers

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk strösocker
1 burk Mutti hela skalade tomater
1 dl vatten
1 msk flytande honung
1 liten kvist rosmarin, finhackad (eller 1/2 tsk torkad)
1/2 tsk salt
en nypa chili flakes
nymalen svartpeppar
ca 1/2 burk ricotta (ca 100 g)
1/2 dl riven parmesan
400 g mezze maniche

1. Hacka lök och vitlök fint. Fräs med strösocker utan att det tar färg i tjockbottnad panna. 
2. Klipp tomaterna till lagom storlek direkt i burken och häll ner i pannan. Tillsätt honung, rosmarin, chili och salt.
3. Låt såsen puttra sakta under lock i ca 20 min. Rör om då och då sa att den inte bränner fast.
4. Ta av från plattan och mixa såsen slät. Tillsätt ricottan och parmesanen. Smaka av med nymalen svartpeppar.
5. När pastan kokat klart så spar 1/2 dl av kokvattnet innan du häller av. Lägg ner en klick smör i vattnet och häll tillbaka i kastrullen så blir det klibbfri pasta. Addera tomatsåsen, sätt tillbaka på plattan och rör om. Servera direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen