15 augusti, 2013

Ugnsrostad färskpotatis med pesto och päron

Vad hade vi gjort utan potatisen?! Kokt, mosad, bakad, klyftad och gratinerad. Allt kan göras med den. Sen har vi ju färskpotatisen, den efterlängtade sommarsymbolen. Ugnsrostad är den en av mina absoluta favoriter. Tillsammans med söta päronet och peston blir det en grym rätt. Går snabbt och enkelt att tillaga. Servera med mynta-och basilikayoghurt, sommarsallad (se kommande inlägg) och grillad halloumi. Klar succé!

4 pers

700 g färskpotatis (gärna så små du kan hitta)
1 päron
1 liten kvist rosmarin
2 msk pesto färdig från burk
flingsalt
olivolja

Mynta-och basilikayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 dl färska myntablad
1/2 dl färska basilikablad
1 tsk honung
salt

1. Sätt ugnen på 225g
2. Tvätta och skrubba potatisen, halvera om du tycker de är för stora, annars kör på hela potatisar.
3. Lägg potatisen i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö på flingsalt. I med rosmarin. In i ugnen i ca 30 min.
4. Myntayoghurt. Mixa örterna tillsammans med yoghurten och smaka av med honung och salt. Ställ svalt.
5. Potatisen. Skär päronet i tunna halvmånar. När potatisen har fått gyllene färg tar du ut den ur ugnen. Blanda med pesto och pärnon. Smaka av med flingsalt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen