19 augusti, 2013

Sommarsallad med vitkål, zucchini, mynta och vinbär

Färsk vitkål och vinbär har blivit en besatthet den här sommaren. Jag vet att vitkålen inte är den högst skattade primören, men fasen vad god den är! Förutom att den är nyttig och billig passar den med utmärkt med svartavinbär. Riktig C-vitamin boom!

1/4 vitkålshuvud, strimlat
1/4 isbärgssallad, strimlad
1/3 stor zucchini
1/2 dl svartavinbär
1 knippe färsk mynta
3 msk god olivolja
lite pressad citronsaft
flingsalt
svartpeppar

1. Strimla kål och sallad. Hyvla zucchinin och hacka myntan. Blanda i hälften av bären, spar resten att hälla över den färdiga salladen.
2. Blanda citronsaften med oljan. Slå över citronoljan och smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen