15 februari, 2014

Chokladkaka med hallon och chili

När man är snäll blir man glad och när man är glad blir andra snälla. Av choklad och kakor blir alla glada, och snälla. Så nu bakar vi! Den här kakan är extra allt, söt sträv och aningens pepprig. Ganska vuxen i smaken, om man ska gissa vilka den tilltalar mest. 

1,5 dl vatten
100 g smör
ströbröd
3 tsk frystorkat kaffe
2 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk fairtrade kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm chilipulver
40 g 70 % choklad av god kvalitet
2 dl hallon

1. Sätt ugnen på 175g. Smörj och bröa en sockerkaksform ordentligt.
2. Blanda vattnet och kaffet i en kastrull. Lägg ner smöret och värm tills smält. Låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner kakao och vaniljsocker i äggsmeten. 
4. Blanda  mjöl, bakpulver och chili och separat. Rör ner äggsmeten. Häll ner den avsvalnade smörblandningen och rör ordentligt till en jämn smet.
5. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Bra om den inte smälter utan förblir små bitar i kakan.
6. Häll ner helften av smeten i kakformen och lägg ner hallonen jämnt. Täck med resterande smet och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 min. Känn med sticka att kakan är fördiggräddad.
7. Låt kakan vila något i formen innan du vänder upp den på ett fat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen