03 juli, 2009

Gezpacho


Det fina med en Gezpacho är att det är som att dricka och äta samtidigt. Väl kyld och lagom kryddig släcker den sommartörsten samtidigt som man faktiskt blir mätt. Lätt att bli beroende av med andra ord. Den variant jag gör innehåller rostade kumminfrön som sätter lite knorr på det hela. Eftersom den är godast välkyld, så brukar jag slänga i lite isbitar när framförhållningen inte matchar hungern...

4 personer

4 kvisttomater
1 gurka
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1 röd lök
1 l tomatjuice
2 tsk kumminfrön
1/2 - 1 tsk mild chilipeppar
flingsalt 
nymalen svartpeppar
lime till servering

1. Lägg hälften av alla grönsaker i mixern och kör till en slät soppa.
2. Häll över i en glasskål
3. Mixa/hacka restrerande grönsaker grovt.
4. Blanda grönsaker och tomatjuice i en skål.
5. Rosta kumminfröna i torr stekpanna.
6. Tillsätt kryddor och salta/peppra efter smak.
7. Ställ i frysen om tiden är knapp. Men om du kan vänta är soppan som godast efter ett par timmar i kylen.
8. Pressa lime över soppan efter att du hällt upp för servering. Lite kumminfrön passar också   fint som garnering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen