03 juli, 2009

Potatissallad med rädisor och buljong


Har hittat ännu ett fantastiskt recept av Lisa Förare Winbladh på Taffel.se
Jag lärde mig att knepet för perfekt resultat med potatissalladen är att koka potatisen i skivor samt att slänga ner en buljong i vattnet. 
Jag gjorde en variant på receptet utan rödlök, men med sockerärtor. Gott till var skagenröra. Gissar att rökt lax skulle funka utmärkt också.

4 personer

800 g färskpotatis
1 knippe rädisor
grovhackade örter: tex dill, gräslök och persilja

till dressing:
3/4 dl buljong från koket
4/4 dl kallpressad rapsolja (olivolja funkar)
1/2 dl pressad citron
1 msk finrivet citronskal, enbart det gula
Salt, nymald svartpeppar

till buljong:
1 kycklingbuljong
4 långa strimmor citronskal
2 lagerblad
1 tsk färnkålsfrön
1 tsk korianderfrön

1. Skrubba och skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Ansa och dela rädisorna i två.
2. Koka upp buljongen med kryddor och allt. Lägg i potatisen och sjud tills de mjuknat men fortfarande har stuns kvar. Lägg i rädisorna och koka med den sista minuten. Häll av buljongen.
3. Vispa samman dressingen och slå över den heta potatisen. Vänd några gånger så att det blandar sig.
4. Ångkoka sockerärtorna och vänd ner bland potatisen tillsammans med kryddorna precis före servering.
Smaka av med nymald peppar och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen