03 juli, 2009

Kladdkaka, ett hemligt recept



Det här är ett hemligt recept. Kan tyckas larvigt med tanke på att vi alla bakat minst tusen kladdkakor sen tidiga tonår. Men faktum är att den här är extra god.
Eftersom brunt och gult är fint ihop valde jag att dekorera med mango och den sydamerikanska tomatsläktingen physalis. Fint är också att ha lite grädde, och förstås en härlig Calvados till.

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

1. Blanda alla torra ingredienser
2. smält smöret i vattenbad
3. tillsätt ägg och smör till de övriga ingredienserna
4. Grädda i ugnen på 175 g i ca 30 min
5. Trummtricket! Testa om kakan är klar genom att trumma lätt med en gaffel. Om du får ett fint "trummljud" är det klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen