12 juli, 2011

Citronpasta med bondbönor och sparris

En enkel och snabb pastarätt med mycket smak som började sin resa en kvalmig natt på en liten restaurang på Capri. Det var kocken Maria Elia som var gäst, hon blev "blown away" och gjorde sin egen variant som sedan hamnade i hennes underbara kokbok "the Modern Vegetarian". Denna köpte jag efter ett besök på restaurangen på "White Chapell Gallery" i London där hon basar över köket. Lång resa för så enkel mat med andra ord!

4 pers

3 dl grädde
juice och zest från två citroner
en knippe sparris
450 g färska bondbönor
160 g frysta ärtor
400 g färsk pasta
4 msk mascarpone
80 g riven parmesan
färsk basilika
salt och nymalen svartpeppar

1. Börja med att rensa bondbönorna. Det är lite pill, men med bra musik blir det en trevlig avkoppling! Ta gärna av även det yttre skinnet på bondbönorna. Enkelt med en liten vass kniv.
2. Koka upp en stor kastrull saltat vatten samtidigt som du häller grädde och citron zest i en liten såskastrull och kokar upp. Sjud i 3 minuter.
3. Medans grädden sjuder bryter du av de träiga ändarna på sparrisen och delar dem sen i ca 3 cm långa bitar.
4. Lägg ner pasta och alla grönsaker i det kokande vattnet i 3 minuter, eller tills pastan är al dente. Häll sedan av vattnet, men spar 50 ml.
5. Häll ner den kokta citrongrädden, mascarponen, citronsaften och det sparade kokvattnet i den stora kastrullen. Koka upp, och häll sedan tillbaka pastan och grönsakerna. Addera parmesan och basilika och rör försiktigt om.
6. Garnera med några blad basilika och lite riven parmesan. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen