13 juli, 2011

Gezpacho med Chili

Det här blir mitt andra recept på Gezpacho här på bloggen, en utvecklad variant på samma soppa. Den förra finns under Juli 2009 om man vill jämföra.
Den här varianten har klar draghjälp av färsk grön chili. Olivoljan gör den något rundare i smaken, men fortfarande spetsad med rostade kumminfrön. Servera gärna med några skivor vattenmelon vid sidan av. Klar vinnare i sommarvärmen!

6 pers

4 mogna tomater
1 skalad gurka
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1 röd lök
1/1-1 grön chili (smaka av styrkan)
5 dl 100% tomatjuice
3 1/2 dl grönsaksbuljong
1/2 dl sherry vinegar
1/2 dl olivolja
2 tsk kumminfrön
flingsalt
nymalen svartpeppar
några skivor avocado till servering

1. Lägg löken plus hälften av de andra grönsakerna i mixern och kör till en slät soppa.
2. Häll över i en glasskål
3. Mixa resterande grönsaker grovt.
4. Blanda allt i skålen, tillsätt tomatjuice, buljong, olja och vinegar.
5. Rosta kumminfrön i torr stekpanna.
6. Tillsätt kryddor och salta/peppra efter smak.
7. Ställ i frysen om tiden är knapp. Men om du kan vänta är soppan som godast efter ett par timmar i kylen. Släng ner ett par isbitar och några skivor avocado, pressa över lite lime och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen