21 december, 2011

Vit chokladmousse med passionsfrukt

Ett formidabelt recept! Garanterad smakfest för enklaste arbetsinsats.

4 pers

1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
100 g vit blockchoklad
1/2 vaniljstång
4 passionsfrukter
bär för dekoration

1. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikro. Vit choklad tål inte höga temperaturer så var varsam. Medans du smälter chokladen så vispa grädden till fast konsistens.
2. Skär upp och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda med den smältande chokladen
3. Rör försiktigt ner smält choklad och yoghurt i grädden. Blanda och fördela moussen i fyra glas. Låt stelna i kylen minst 1 timme.
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna med en sked. 1 frukt per portion brukar vara lagom. Dekorera med några bär, tex röda vinbär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen