29 december, 2011

Hemmafruns Borsjtj! med granatäpple & chévre

Lotta Lundgrens borsjtj är långt ifrån den blaskiga rödbetssoppa jag åt på ett lunchcafé St Petersburg. Chilin är briljant, och det något sura granatäpplet blir perfekt tillsammans med chévreyoghurten. Laga och njut!

6 pers

4 potatisar
2 röda paprikor
2 morötter
3 rödbetor
2 gula lökar
1 röd chilifrukt
2 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
2 tärningar kycklingbuljong + 1,5 liter vatten
1 msk honung
2 lagerblad
1/2 citron
1 stort granatäpple
100 g chévre
1 dl tjock matyoghurt (10 % fett)

1. Ansa och skala rotfrukter och grönsaker. Skär potatis och paprika i lite större tärningar, riv morötter och betor i matberedare. Hacka löken fint och chilin finare.
2. Fräs löken i lite olivolja någon minut, tillsätt paprikapulver och chili och fräs ytterligare ett slag.
3. Därefter ska rotfrukter, paprika, tomat, buljong, vatten, honung och lagerblad i kastrullen. Sjud i 30 min eller tills potatisen är riktigt mjuk.
4. Smaka av med zest och saft från citronen, salt och nyvalen svartpeppar. 
5. Rör ihop yoghurten med kantfri chévre, salta och peppra. Bryt kärnorna ur granatäpplet och strö över soppan vid servering. 
6. Servera soppan i tallrikar (inte skålar) med en klick chévreyoghurt och ett gott bröd.

Vissa ändringar från originalreceptet kan förekomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen