11 december, 2011

Linssoppa och rötjut


Ännu en variant på linssoppa. Härligt krämig med kokosmjölk, kryddstark med chiliflakes och god tillsammans med rött.
Kokoskrämen i block kan vara lite knivig att få tag på, men på Good Store, Skånegatan (Södermalm, Stockholm) finns det ekologisk kokoskräm att köpa i 200 g förpackning. Det fina med block istället för vanlig burk är att du själv väljer ur koncentrerad du vill ha den. Mer smak helt enkelt. Servera gärna soppan med en eller par små sallader och ett gott bröd.

ca 6 portioner

3 dl puylinser
1 l grönsaksbuljong
1 gul lök, hackad
2 potatisar, tärnade
225g fryst bladspenat
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk mald spiskummin
en nypa chiliflakes
2 msk mörk soya
100 g kokoskräm i block, hacked och utrörd i 1,1/2 dl kokhett vatten
en liten näve färsk bladspenat till varje portion, ca 50 g
havssalt och nymålad svartpeppar


1. Fräs lök och vitlök mjuk i rymlig kastrull.
2. Skölj linserna. Lägg dem i kastrullen tillsammans med löken och häll över kallt vatten så det precis täcker. Koka i 10 min.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser utom den färska bladspenaten. Sänk värmen och sjud i 20-30 min.
3. Lägg lite spenat i varje tallrik innan servering och häll försiktigt över den varma soppan. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen