25 januari, 2012

Sallad med smörstekta päron, gorgonzola & pekannötter

10 pekannötter om dagen håller hjärnan i trim och ost gör dig smal...med andra ord världens bästa  förrätt!


4 pers

1 msk smör
1 päron
50 g pekannötter
2 msk flytande honung
70 g mixade späda salladsblad
125 g krämig gorgonzola

Balsamicovinägrett
2 msk vit balsamico
1 tsk flytande honung
0,5 dl olivolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

1. Dela & ansa päronet, skiva på längden.
2. Smält smöret i stekpanna och stek nötter och päron på båda sidor. Ringla över lite honung och skaka pannan lätt så att allt blandas.
3. Blanda vinägretten och häll över salladsbladen. Fördela på fyra tallrikar.
4. Fördela osten över salladen och toppa med varma päron och nötter. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen