02 juli, 2012

Gräsligt grön ärt-och spenatgezpacho!

Grönt är skönt! Svalkande het soppa med vitlökskrutonger. Servera som liten aptitretare innan maten, gärna i glas. 

8 små portioner

70 g babyspenat
3 dl frysta ärtor
1/2 gurka
3 dl vatten
saft av 1-2 lime
1 1/2 cm bit ingefära
1/2 röd chili (kolla styrkan innan)
en näve färsk mynta
1/2 kruka koriander
salt
nymalen svartpeppar

krutonger
4 skivor vitt formbröd
2 msk olivolja
1 stor klyfta vitlök
en nypa flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 g
2. Blanda olja, salt och pressad vitlök. Skär bort kanterna från formbröden och dela i ca 1x1 cm stora kuber. Vänd ner brödkuberna i oljan och blanda försiktigt. Bred ut på bakplåtspapper och låt gå i ugnen tills gyllene.
3. Mixa alla ingredienser till gezpachon. Servera väl kyld med vitlökskrutonger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen