02 juli, 2012

Melonsallad med matvete och spenat

Matig och fräsch melonsallad med tre sortes melon, rostade frön och syrligt granatäpple. Passar perfekt till seltan i grillad halloumi eller bara som den är, tillsammans med myntayoghurt. 

100 g babyspenat
3 halvor av olika meloner, tex cantaloupe-, honungs-, och nätmelon
250 g strimlade sockerärtor
3 skivade salladslökar
1/2 dl rostade pumpakärnor
1/2 granatäpple
2 dl kokt matvete

Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
2 tsk salt
nymalen svartpeppar

Myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
en rejäl knippe färsk mynta, finhackad
saften fr ca 1/2 lime
1 tsk flytande honung (ca)
havssalt
nymalen svartpeppar

1. Koka matveten enligt anvisningarna på förpackningen. Ersätt gärna saltet med grönsakskbuljong. Låt svalna.
2. Blanda spenat, melon, matvete, sockerärtor och salladslök i en stor skål. Strö över granatäppelkärnorna.
3. Blanda dressingen och ringa över. Blanda försiktig. Toppa med rostade pumpakärnor.
4. Om du tänker servera med myntayoghurt så tänk på att smakerna hinner sätta sig bättre om du gör det ett tag innan den ska ätas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen