03 augusti, 2012

Chili-och vitlökspasta med zucchini

Om jag måste välja en krydda i grönsakslandet blir självklart mynta. Bästa smakkamraten till färska jordgubbar och supergod till i stort sätt all mat och alla sallader. Just den här gången blev det en pasta. Allt är väldigt enkelt. Kanske tar du nu på din solhatt, går ut i trädgården och plockar en knippe mynta, traskar in i växthuset och knipsar ner en alldeles lagom stor zucchini, hackar lite och förundras över hur härligt enkelt det är att vara självförsörjande. Eller, så tar du på dig skorna, släntrar ner till Konsum och häpnar över hur dyrt det är att köpa ekologisk mynta ;)

2 pers

250g (ca) spagetti
1 vitlöksklyfta
1/2 chili (smaka först av styrkan!)
1/2 dl (ca) olivolj
1 zucchini
Hackad färsk mynta
flingsalt
nymalen svartpeppar
riven parmesan

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
2. Klyv vitlöksklyftan i fyra delar, hacka chilin grovt och rosta i oljan tills gyllene.
3. Dela zucchinin i halvmånar och fräs i olja tills lätt gyllene. Strö över mynta, rör om och fräs ytterligare någon minut.
4. Ta bort vitlök och chili från oljan och häll sedan över pastan och rör om.
5. Strö över lite salt och nymalen peppar. Servera direkt toppad med zucchini och riven parmesan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen