04 september, 2012

Rödbetspesto

Finaste färgen på spagetti får man med rödbetspesto! Gott, enkelt och nyttigt. Peston är också super med svarta linser och sallad.


1 påse (ca 500g) rödbetor
1 gul lök
olivolja
2 krukor basilika
1/2 pressad citron
salt
Nymalen svartpeppar
Parmesan till servering

1. Skala och koka rödbetorna mjuka
2. Hacka och fräs löken mjuk i olivolja. Tillsätt de kokta och hackade rödbetorna och fräs några minuter.
3. Lägg ner lök-och rödbetshack, basilika och citronsaft i matberedaren och kör tills slätt.
4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Om konsistensen är för tjock så späd med vatten. 
5. Servera med kokt spagetti och riven parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen