13 november, 2012

Pasta med spenat och zucchini

Ingen anledning att misströsta över trist mat för att tiden är knapp! God pasta, tex Mezze Maniche med vitlöksfräst spenat och zucchini.  Non può essere meglio!

2 pers

1/2 zucchini
200 g spenat (går bra med fryst)
1 vitlöksklyfta
olivolja
parmesan
flingsalt
chili flakes
nymalen svartpeppar
200 g Mezze Maniche

1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. 1 liter vatten per 100 g pasta samt 1/2 msk salt per liter vatten. Se till att vattnet kokar ordentligt innan du lägger i pastan. Oftast kan det vara bra att korta koktiden något mot det som angivs på förpackningen.
2. Finhacka vitlöken och fräs försiktigt i oljan. Dela zucchinin i kvartar och fräs med löken tills gyllene.
3. Addera spenat och chiliflakes. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
4. Servera så fort pastan är klar med riven parmesan och pepparkvarnen på bordet. 

1 kommentar:

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen