21 november, 2012

Panerade torskfiléer med ärtröra och mandelpotatis

Panera med Panko!  Inspirerad av min senaste kokbok, Jamie Olivers "Middag på 30 minuter" lagar jag en variant på en av hans middagar. Jag kan inte svära på att du har mat på bordet inom en halvtimme, men så mycket längre tid borde det inte ta ;)

2 pers

Fisk
2 benfria torskfiléer
1 vitlöksklyfta
1,5 dl panko ströbröd
ca 20 g parmesan
zesten från 1 citron
salt
peppar
olivilja till stekning

Ärtröra
300 g ärtor (frysta)
1 potatis
1 liten broccoli
1 msk torkad mynta
1 msk smör
1-2 msk olivolja
flingsalt
eventuellt lite citron

Potatis
500 g mandelpotatis
timjan
olivolja
flingsalt

1. Potatisen. Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisen och dela den i halvor. Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja, timjan och flingsalt. In i ugnen i ca 20-30 min (beroende på ugn)
2. Ärtröran. Skala potatisen och tärna sedan i ca 2x2 cm stora kuber. Skär bort roten på broccolin och dela sedan stjälken i 1 cm breda slantar. Dela kronan i små buketter. Koka upp tillsammans med potatisen i lättsaltat vatten. Låt koka tills mjuka. ca 7-8 min.
3. Fisken. Pressa vitlöksklyftan och riv parmesanen fint. Blanda med panko på ett fat med kanter. Riv med lätt hand av det yttersta skalet på citronen (zesten) och blanda med de övriga ingredienserna.
4. Salta och peppra fisken innan du vänder dom i pankoblandningen. Tryck till filéerna så att ströbrödet fastnar. Stek i olivolja på var sida tills gyllene.
5. Ärtröran. När potatisen och broccolin mjuknat så tillsätter du ärtorna till det kokande vattnet. Låt koka upp innan du tar av från plattan. Häll av vattnet och låt ångan lägga sig. Tillsätt mynta, olivolja och en klick smör, mosa grovt med en gaffel. Smaka av med flingsalt och eventuellt lite citron.
6. Servera med potatis och en god öl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen