08 januari, 2013

Pelles grymma Gröna ärtsoppa!

Den söta ärtsmaken balanserar fint mot den peppriga eftersmaken från chilin. Succé!

6 pers huvudrätt
10 pers förrätt

till soppan:
1 gul lök
3 potatisar
2-3 vitlöksklyftor
600 g frysta ärtor
1 l grönsaksbuljong
1/2 krm nymalen svartpeppar
1 krm chili flakes
1/2-1 dl creme fraiche

till topping:
1 dl creme fraiche
2 msk dijon senap
1/2-1 tsk salt
citronpeppar
hackad gräslök

1. Hacka löken fint och skär vitlöken i super tunna skivor. Tärna potatisen.
2. Fräs lök och vitlök i smör utan att de tar färg. Lägg i potatisen och fräs ytterligare någon minut.
3. Tillsätt vatten, smulad buljong och ärtor. Låt koka försiktigt under ca 7-8 min.
4. Mixa soppan slät. Stavmixer går fint. Rör ner creme fraiche och chili flakes.
6. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
7. Topping. Blanda creme fraiche med senap, citronpeppar och salt. Servera med en klick i soppan och toppa med lite hackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen