05 januari, 2013

Pannacotta med Hjortron och Baileys

Efter alla nyårslöften om nyttigare liv, mera träning osv tycker jag det är dags att fira fredag med en pannacotta! Om du inte vill synda fullt ut så gör du som jag och lagar den på 2/3 yoghurt. Smaken blir grym, syrlig, härlig...och nyttig ;)
Gör en sats som du delar i två. Hälften blandar du med Baileys och hälften med kardemumma. Toppa kardemummapannan med hjortron/sylt och Baileyspannan med rostade nötter och choklad.

Grundrecept yoghurtpannacotta:

14 små glas


1 vaniljstång
1 1/2 dl grädde
1/2 dl strösocker
3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
2 gelatinblad


med kardemumma:
1/2 sats pannacotta
1/2 kryddmått nystötta kardemummafrön
hjortronsylt eller hjortron till garnering

med Baileys:
1/2 sats pannacotta
2 msk Baileys
7 rostade pecannötter
mörk choklad
flingsalt

1. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull.
3. Häll i grädde, vaniljstång och socker. Låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter.
4. Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur och rör ner i kastrullen.
5. Tag kastrullen från värmen och rör ner yoghurten.
6. Dela blandningen i två. Tillsätt kardemummafrön i ena och Baileys i andra.
7. Fördela i små glas och ställ i kylen i minst tre timmar eller tills pannacottan stelnat.
8. Baileyspannan garnerar du med hackade rostade pecannötter, hyvlad mörk choklad och en liten nypa flingsalt. 
Kardemummapannan med lite hjortronsylt eller färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen