06 februari, 2013

Stekt torsk med mangosalsa och sötpotatisrösti

Vintern börjar kännas väl lång nu. Längtar efter ljuset, värmen, grillat och mina nya espadrillos. Jag vill varken ha mer kyla eller rödvinstunga grytor. Ge mig grillad fisk!

2pers

ca 200 g skinn-och benfri torskfilé

Mangosalsa
1 mogen mango
1 krm salt
1 msk hackad färsk ingefära
1/2 dl hackad färsk koriander
2 msk olivolja
saft från ca 1 lime
1/2 röd chili (beroende på styrka, smaka!)

Sötpotatisrösti
1 sötpotatis
2 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 dl neutral olja

1. Mangosalsa. Tärna mangon fint och blanda med alla ingredienser utom chilin. 
2. Rosta chilin direkt på plattan tills den börjar svartna. Låt svalna, ta sedan bort skalet, finhacka och blanda ner i salsan.
3. Rösti. Skala och finriv sötpotatis och potatis. Hacka vitlöken fint och blanda alltsammans med salt.
4. Rulla golfbollsstora bollar. Krama ur lite av vätskan och platta ut bollarna i handen.
5. Stek i rikligt med olja i ca 2-3 min på var sida.
6. Torsk. Salta fisken och stek i olja tills den delar sig och köttet känns "torrt".
Servera med rösti och salsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen