17 maj, 2013

Fyllda mexpaprikor med tomatsala

Schyst 70-tals rätt med som har all anledning till revansch. En av de där maträtterna som tömmer kylskåpet på rester och kan varieras i oändlighet. Den här gången hade jag quornfärs tillagad med tacokrydda över från gårdagens tacodinner så det blev en mexicansk variant med majs, jalapenos och ris. Eftersom riset redan är i paprikan så räcker det fint att servera med en tomatsalsa och en sallad.

4 pers

4 röda paprikor (med jämn "botten" så de kan stå)
1,5 dl basmatiris
2 dl majskorn
ca 150 g quprnfärs (eller det du har över)
1/2 påse tacokrydda
ca 2 msk hackade jalapenos
1 dl riven parmesan

salsa
1 burk Mutti körsbärstomater
1 msk flytande honung
1 finhackad vitlöksklyfta
zest och saft från 1/2 citron
salt
nymalen svartpeppar

1. Koka riset med salt enligt anvisningarna på förpackningen
2. Om du inte har färdig tacofärs så fräs färsen med tacokrydda och lite vatten. ca 10 min
3. Sätt ugnen på 225 g. Tvätta paprikorna och skär av paprikahatten, den del där kvisten sitter
4. Blanda ris, färs, majs, jalapenos och parmesan. Fördela fyllningen i paprikorna och sätt tillbaka hatten. Tillaga i ugnen i ca 40 min, eller tills paprikorna fått svarta blåsor.
5. När paprikorna varit i grillats i ca halva tiden gör du salsan. Börja med att finhacka vitlöken och fräs den i olivolja.
6. Tillsätt tomater och honung. Smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.
7. Riv försiktigt av det yttersta gula lagret från citronen, zesten. Smaka av med citronsaften. Servera tillsammans paprikorna och en enkel sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen