27 maj, 2013

Jordgubbar med citronmeliss-&myntapesto

Godaste gott nu när sommaren snart slår in dörren! är jordgubbar i alla dess former och tänkbara utföranden. Egentligen behövs ingen smakhjälp, men fantastiskt gott är det ändå med en syrlig pesto på mynta, citronmeliss och lime. 

4-6 pers

1 l jordgubbar
1 lime
1 kruka citronmeliss
1 kruka mynta
3 msk socker
1 tsk vit balsamvinäger
1 msk olivolja

1. Ansa och halvera jordgubbarna. Riv med lätt hand av det yttersta skalet (zesten) på limen och pressa halva limen i en skål. Rör ner 1 msk socker. Låt stå en stund och blanda sedan med jordgubbarna.
2. Mixa citronmeliss och mynta tillsammans med saften från den andra halvan på limen. Spar några blad till garnering! Tillsätt socker, vinäger och olja. Mixa igen till en grön sås.
3. Lägg upp jordgubbarna på serverings assietterna. Droppa över den gröna såsen och garnera med några gröna blad. Servera med vaniljglass, eller annat som passar till. Känner du för mer sting så peppra lätt innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen