22 december, 2012

Sallad på rödbetor och äpple

Rödbetor är alldeles för goda för att inte få vara med att trängas på julbordet! Den här ljumma salladen med syrliga äpplen och söta betor är ett underbart tillbehör. Gott tillsammans med turkisk yoghurt.


500 g rödbetor
1 äpple, tex Ingrid Marie
1/2 liten röd lök
olivolja
vit balsamvinäger tex Saltå Balsamico bianco
flingsalt
nymalen svartpeppar

1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten.
2. Medan de kokar skär du löken i tunna strimlor och äpplet i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i kallt vatten tills betorna är klara så håller de sig krispiga.
3. Skala och ansa de kokta betorna. Dela varje beta i 4-6 delar. Lägg i en skål och blanda i löken. Lägg sist i äppelskivorna så de inte färgas helt röda av betorna. Blanda balsamico med olja och slå över. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen