23 maj, 2013

couscous sallad- bästa snabbmaten

Förutom kaffe, olivolja och spagetti har jag alltid couscous hemma. Det här är ett superenkelt recept på en bra bas att ha färdig i kylskåpet. Grym till picnic, som bas i sallad eller som den är med halloumi och myntayoghurt. 

ca 4 pers

3 dl fullkorns couscous (kokt enligt anvisningarna på förpackningen)
1 gul lök
2 normalstora morötter
3 dl kikärtor
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk harissa pulver
1 tsk mald koriander
3-4 dl vatten

1. Koka upp vatten och couscous.
2. Finhacka löken.
3. Skala och slanta moroten i tunna skivor.
4. Fräs lök och morot i olivolja ett par minuter. Addera tomatpurén och kryddorna och ca 2 dl vatten. Koka under lock i ca 10 minuter.
5. Nu adderar du kikärtorna. Om du kör med burkvarianten så se till att de är ordentligt sköljda. Addera mera vatten. Låt puttra i 10 min till.
6. Blanda ner grönsaksröran i den färdigsvällda couscousen.

1 kommentar:

  1. Åt den här salladen i kväll - mycket god, uppskattades av alla, tack!

    SvaraRadera

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen