22 januari, 2014

Vegetarisk färsgryta från Marocko!

Nästa restaurang att öppna i Stockholm borde vara en marockansk. Som grymma Chez Omar i Paris. Till dess får vi laga egna grytor hemma, eller ta oss till 47 Rue Bretagne i Marais.

4 pers
Tid ca 30 min

1 gul lök
1 röd paprika
1/2 röd chili
6 färska aprikoser (eller 8 torkade)
1 msk finriven ingefära
400 g quornfärs
2 burkar körsbärstomater
1 1/1 tsk spiskummin
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 1/2 dl vatten

Tillbehör
3 dl fullkorns couscous
1 msk mynta, torkad eller fryst
1 msk olivolja
1 tsk salt

2 dl turkisk yoghurt
2 msk mynta, torkad eller fryst
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

1. Finhacka lök och chili. Grovhacka paprika och aprikoser.
2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, chili, paprika, ingefära och spiskummin.
3. Tillsätt färs, salt och peppar och stek tills genomstekt.
4. Häll ner körsbärstomaterna och vattnet och låt småkoka under lock i ca 15 min. 
5. Couscous. Koka enligt anvisningarna på förpackningen plus addera 1 msk mynta. 
6. Blanda ner aprikoserna och koka i ytterligare 10 min.
7. Under tiden det kokar rör du ihop yoghurten med mynta och honung, smaka av med salt och peppar.
8. Servera grytan med kall öl och tillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen