11 januari, 2014

Cashewbullar med grönkål, mina vegetariska "köttbullar"

"Att äta hamburgare kommer snart att vara som att köra stadsjeep. Du framstår som en idiot." Anders Rydell, matskribent.
Så alla köttätare, börja 2014 som vegetarian! Här kommer ett grymt recept och alternativ till köttbullar.

4 pers

80 g naturella cashewnötter
1,5 dl kikärtsmjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl riven västerbottenost
1/2 riven gul lök
2 krm malen vitpeppar
1 tsk garam masala
1/2 tsk salt

Färsk grönkål
1/3 purjolök
1/2 citron
olivolja
flingsalt
1/2 dl pumpakärnor
1/2 granatäpple

1.Grönkålen. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull. Slå av värmen och lägg ner grönkålen. Låt ligga i ca 1 min och spola sedan under riktigt kallt vatten. Krama ur överflödigt vattnen.
2. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna och gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
3. Vispa ihop olja, cirtonsaft och flingsalt i den skål du ska servera grönkålen i. Lägg ner den urkramade kålen och den finhackade purjon. Blanda ordentligt.
4. Vegobullar. Kör cashewnötterna i en matberedare tills finhackade.
5. Blanda nöthacket med övriga ingredienser till en jämn smet. Forma till runda bollar.
6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tills gyllene och fasta, ca 8 min. Kör gärna ett varv med svartpepparkvarnen när du steker.
7. Strö pumpakärnor och granatäpple över grönkålen och servera med vegobullarna på toppen. Ha gärna lite turkisk yoghurt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen